Wist je dat...

... de Belgian Reactor 2, samen met 4 andere reactoren in de wereld, verantwoordelijk is voor de productie van 90 % van de belangrijkste radio-isotopen voor nucleaire geneeskunde?

Bezoek het Studiecentrum voor Kernenergie met je klas!

Heb je je al eens afgevraagd hoe een kernreactor er uit ziet en waarvoor hij dient? En hoever staat het eigenlijk met de berging van radioactief afval: zijn daar vandaag al oplossingen voor? De ioniserende straling van radioactieve stoffen kan mensen genezen maar ook ziek maken. Hoe werkt dat nu precies?

We geven een antwoord op deze en nog meer vragen tijdens een bezoek met je klas aan het Studiecentrum voor Kernenergie in Mol.

Onze gidsen leiden je rond in de wondere wereld van nucleaire wetenschap en technologie: ze vertellen je meer over kernenergie en ruimtevaartonderzoek, je ziet een kernreactor en tonen de tentoonstelling over ons onderzoekslabo HADES voor radioactief afval.

Zou je het Studiecentrum voor Kernenergie willen bezoeken met je klas? Laat ons via academy@sckcen.be weten wie we hiervoor mogen contacteren en bezorg ons volgende gegevens: naam school, naam contactpersoon, telefoonnummer en/of emailadres.Wat weet je al over radioactiviteit?

Test jezelf met deze vragenlijst. De antwoorden vind je  in “Kernenergie beter begrijpen”, een publicatie van de Belgian Nuclear Society (BNS) en in de brochures van ESV EURIDICE over de berging van radioactief afval. Neem zeker ook een kijkje op onze website www.sckcen.be. In de rubriek 'onderzoeksdomeinen' en 'onderzoeksinstallaties' vind je meer informatie over deze thema's.